De Digitale Impact - Pakhuis de Zwijger

Dinsdag 30 oktober organiseerde de VPRO een meet-up aan de hand van vier 2doc digi-documentaires die zij dit najaar uitzenden. Met The Cleaners, Bewaren, More Human than Human en Ubiquity verkenden ze de steeds verdergaande digitalisering van het leven. Naar aanleiding van deze documentaires praatten ze door over hoe verborgen krachten in dit digitale tijdperk ons bestaan steeds meer beïnvloeden. Van de onzichtbare netwerken die ons omringen tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen. Betekent ‘bewaren’ in deze tijd iets anders dan vroeger? Wat gebeurt er als robots zichzelf steeds verder ontwikkelen en verbeteren, zonder dat wij dat door hebben? En is het wel echt nodig om altijd en overal online te zijn. Een gesprek over de betekenis van technologie in ons leven.

Kijk hier de meet-up terug!

Ubiquity_6.jpg
Nikki Habraken