Uitzending Ubiquity op 22 oktober op NPO2

Maandag 22 oktober, 21.00 uur NPO 2 

Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal altijd te bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zijn zij de kanaries in de kolenmijn?

De briljante Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. Ook Asaka in Japan en Anouk in Nederland hebben last van de straling van het onzichtbare web van smartphones, zendmasten en slimme apparaten. Is er voor hen nog plek op deze planeet als, straks met 5G en verder, alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? 

Regie Bregtje van der Haak, geproduceerd door BALDR Film, in coproductie met VPRO & Clin d’oeil films, met steun van Nederlands Filmfonds & Production Incentive, Mediafonds, CoBO, VAF en Taxshelter.be

Uitzending: Maandag 22 oktober om 21.00 uur op NPO 2

vpro.nl/ubiquity

Digidocs debatavond

2Doc: Ubiquity is onderdeel van een reeks documentaires die de VPRO dit najaar uitzendt over de groeiende invloed van 'tech' op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen, tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen. Meer informatie: vpro.nl/digidocs

Naar aanleiding van deze documentaries over digitale impact wordt er op dinsdagavond 30 oktober doorgepraat in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Aanmelden kan hier

 Ubiquity tijdens de Dutch Design Week

Het VPRO Medialab vertoont tijdens de Dutch Design Week, die van 20 tot en met 28 oktober wordt gehouden in Eindhoven, een korte versie van 2Doc: Ubiquity in het Van Abbehuis. De documentaire is onderdeel van de expositie Home Smart Home waarin een leven met en zonder internet wordt verkend.

Albert van Abbehuis, Bilderdijklaan 19 in Eindhoven gratis toegankelijk van 11.00 - 18.00 uur. Meer informatie vpro.nl/medialab.

Ubiquity_7.jpg
Nikki Habraken