Screenings


Let’s Talk About Tech - Special Event
Sep
8
11:30 AM11:30

Let’s Talk About Tech - Special Event

Tijdens dit eerste evenement van de groep ‘Let’s Talk about Tech’, op zaterdag 8 september 2018, staan twee recente internationale bioscoopdocumentaires over de impact van straling centraal. Generation Zapped en fragmenten van Ubiquity worden vertoond in het Natlab en daarna gaan sprekers met elkaar in debat. 

De Europese première van UBIQUITY van de Nederlandse regisseur Bregtje van der Haak (bekend van Tegenlicht) was begin juni in Eye Amsterdam. Daarna is de film in  meerdere Nederlandse bioscopen vertoond. De film zoomt vooral in op de levens van drie ‘ballingen van de draadloze wereld’. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. GENERATION ZAPPED van Sabine El Gemayel uit Californië onderzoekt de potentiële gevaren van langdurige blootstelling aan straling, voor onze gezondheid en ons welzijn en de ontwikkeling van onze kinderen. Deze film uit 2017 heeft meerdere prijzen gewonnen (o.a. Best Documentary DC Independent Film Festival, Washington) en wordt op 8 september voor het eerst in een Nederlandse bioscoopzaal vertoond.

Wanneer en waar?

Het evenement vindt plaats in het Natlab in Eindhoven op 8 september in de middag van 13:00u - 16:00u, inloop vanaf 12:45u. Je kunt je aanmelden vóór 5 september via: info@letstalkabouttech.nl

https://generationzapped.com/

https://www.turnitoff.nl/ubiquity-de-film 

View Event →