Ubiquity - film by Bregtje van der Haak - Turn it off!

Turn it off! is een bewustwordingscampagne rondom de film Ubiquity van regisseur Bregtje van der Haak. Hoe verbonden wil jij zijn?

Turn it off! is an awareness campaign on the documentary film Ubiquity by director Bregtje van der Haak. How connected do you want to be?

 Meer balans tussen online en offline. De campagne Turn it off! van de documentaire Ubiquity van regisseur Bregtje van der Haak is gericht op meer bewustwording rondom ons gebruik van internet.

 

Ubiquity

[Yoo-bik-wi-tee] Het woord Ubiquity betekent alom aanwezigheid.

Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal altijd te kunnen bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zijn zij de kanaries in de kolenmijn?
Internetgiganten (Facebook/Google) en telefoonproviders willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen zijn overgevoelig voor de elektromagnetische straling van dit web. Ze voelen de pulsen van wifi-routers, smartphones en zendmasten in hun lichaam. Daardoor worden ze gedwongen om de draadloze wereld te ontvluchten. Is er nog plek voor hen op deze planeet, als straks echt alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? En zijn zij misschien de kanaries in de kolenmijn, die ons wijzen op de onzichtbare netwerken om ons heen?  
In de documentaire Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd? In Ubiquity wordt elektrische straling pijnlijk hoorbaar en voelbaar. 

UBIQUITY_A2.jpg

Hoofdpersonen

director of photography JEAN COUNET MAASJA OOMS
sound RIK MEIER research WIESJE KUIJPERS
sound designer VINCENT SINCERETTI composer JUHO NURMELA editor XANDER NIJSTEN
commissioning editor VPRO BARBARA TRUYEN co-producer HANNE PHLYPO |Clin d’oeil films
producers KATJA DRAAIJER  FRANK HOEVE | BALDR Film  writer and director BREGTJE VAN DER HAAK
sales agent JOURNEYMAN PICTURES

Banner FB.jpg