Turnitoff_fallback_mobile.png

Turn it off! Campagne rondom de film Ubiquity van Bregtje van der Haak

Turn it off! is een bewustwordingscampagne rondom de film Ubiquity van regisseur Bregtje van der Haak. Hoe verbonden wil jij zijn?

Turn it off! is an awareness campaign on the documentary film Ubiquity by director Bregtje van der Haak. How connected do you want to be?

"De vraag is: Hoe blijf je autonoom? Zelf de baas blijven is best moeilijk als apparaten ontworpen zijn om je te verleiden."

De dichtheid van digitale draadloze netwerken is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen. Overal waar nog geen dekking is, worden nieuwe zendmasten geplaatst en op vrijwel alle scholen zijn krachtige Wi-Fi- routers geïnstalleerd. Ook ons gebruik is gestegen: 97% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar heeft toegang tot het internet en gebruikt dit regelmatig via de mobiele telefoon. Wij smelten steeds meer samen met onze schermpjes: Onze gemiddelde schermtijd is op dit moment 4 uur. Dat is ruim een kwart van ons wakend bestaan. 

Meer balans tussen online en offline. Met Turn it Off, een project dat aansluit op de film Ubiquity, willen we op een speelse manier even op de pauze knop drukken met de snelle ontwikkelingen van ons draadloos bestaan. Want, hoe verbonden wil jij eigenlijk zijn? Lees hieronder meer over wat we gaan doen!

 

Screenings & Specials

 
Ubiquity_icon_03@3x.png

De film in de bioscoop zien? Zet je telefoon uit en geniet van de voorstelling! 
We organiseren naast screenings ook een aantal specials met nagesprekken en acties door het land. Neem een kijkje in onze agenda om op de hoogte te blijven. Zelf een screening organiseren? Neem dan contact met ons op. 

 

De Digitale Bijsluiter

 
Ubiquity_icon_01@3x.png

"Geniet, maar gebruik met mate!" Hans Schnitzler werkt samen met ons aan een heldere, korte tekst in de vorm van een “bijsluiter” waarin we pleiten voor nieuwe leefregels in de digitale samenleving. De bijsluiter presenteren we tijdens de Dutch Design Week in oktober samen met de uitzending van de film Ubiquity op NPO2. Een voorproefje? In onderstaande link beschrijft Hans Schnitzler alle mogelijke bijwerkingen van de smartphone. Wil je als organisatie of persoon bijdragen aan ons initiatief? Bijvoorbeeld door de bijsluiter mede te ondertekenen of samen een screening te organiseren waarin we themas uit de bijsluiter bespreken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of stuur een mail aan: turnitoff@baldrfilm.nl 

Hans Schnitzler (1968) is filosoof en publicist en onder andere bekend van zijn boeken Het Digitale Proletariaat en Kleine Filosofie van de Digitale Onthouding.

 
 

Zelf aan de slag!

Ubiquity_icon_07@3x.png

Breng Ubiquity naar lokale theaters, buurthuizen, scholen, kerken, bibliotheken, universiteiten, klinieken, bedrijven en overheidsinstellingen!

Wil je in de film aan je community te vertonen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op!

Binnenkort kun je ook op onze website terecht voor Tools en Downloads bij vertoningen, zoals posters, stickers, buttons, een presskit, discussiehandleidingen en een digitale bijsluiter!

 
 

Contact

Naam *
Naam